Wel of niet een notaris tot executeur benoemen?

  • door
notaris tot executeur benoemen

Bij het opstellen van je testament kun je een executeur aanwijzen. Deze persoon dient te zorgen voor het vereffenen van het nalatenschap. Je kunt een notaris tot executeur benoemen, maar je kunt ook een dierbare aanwijzen. Waar kun je nu het beste voor kiezen? In dit artikel lees je hier meer over.

Een dierbare als executeur aanstellen

Het voordeel van een dierbare als executeur aanstellen is dat dit voor de erfgenamen vaak ook een bekende is. Dit kan fijn zijn in een emotionele tijd. Daarbij is het natuurlijk ook voordeliger, want het inschakelen van een notaris brengt vaak heel wat kosten met zich mee.

Bij het aanstellen van een dierbare als executeur is het wel belangrijk om te kiezen voor iemand met financieel inzicht en een verantwoordelijkheidsgevoel. Ook is het fijn als deze persoon goed om kan gaan met emoties.

Notaris tot executeur benoemen

Als je een notaris tot executeur benoemd, weet je in ieder geval zeker dat deze persoon voldoende financieel inzicht heeft voor een juiste afwikkeling. Ook kunnen notarissen die vaker als executeur werkzaam zijn geweest goed omgaan met emoties.