Wat houdt zoekmachine marketing in?

Zoekmachine marketing houdt zich bezig met het verbeteren van resultaten van een zoekmachine. Er bestaan twee soorten zoekresultaten namelijk SEA en SEO. Kort gezegd SEA zijn de resultaten die boven komen staan en SEO onder de resultaten van SEA. Het voordeel van deze marketing is dat het je kan helpen om jouw website bekender te maken voor het publiek.

Verbetering met zoekmachine marketing

Je hebt een online videogame webshop en je hebt opgemerkt dat je klanten aan het verliezen bent de afgelopen 6 maanden. Je bent op zoek hoe je dit probleem kan oplossen en het wordt je aangeraden om jouw website aantrekkelijker te maken voor de bezoekers. Je leest over dat je jouw website moet maken dat is afgestemd naar jouw doelgroep, in dit geval voor gamers. Verder lees je dat je moet denken als jouw klanten, wat voor type games zouden ze willen kopen? Gewelddadige spelletjes of open world spelletjes. Zorg ervoor dat jouw website niet verwarrend is voor een klant die voor het eerst op jouw website komt kijken, hij moet niet in de war raken van de beelden en links die zijn geplaatst. Het moet gestructureerd en geordend zijn, de beelden moeten niet te groot zijn waardoor het gevolgen heeft met de laadsnelheid, denk aan de klanten met een lage internetsnelheid. De informatie op jouw website moet up to date blijven met de nieuwste spelletjes en weetjes bijvoorbeeld er is straks halloween dus de nieuwste games krijgen een 40% korting. Dit zorgt ervoor dat de klant meer geïnteresseerd zal zijn in de diensten van jouw webshop. Veel mensen gebruiken in deze tijd hun mobiel vaker dan een laptop of pc, zorg ervoor dat jouw website geen flash player nodig heeft anders schrik je potentiële klanten weg. En als laatst jouw positie in de zoekresultaten verbeteren, dit kan worden gedaan met behulp van goede zoekmachine marketing. Hierbij vindt data analyse plaats over jouw website bezoekers. Op basis van de data kan jij bepaalde strategieën opstellen zoals een duidelijke beschrijvende linktekst.

Testen is belangrijk

Nadat jij jouw website hebt geoptimaliseerd met de bovengenoemde punten zoals verbeterende linkteksts is het belangrijk om te testen om te kijken hoe de klanten op de verandering reageren. Met behulp van google analytics wordt je op de hoogte gehouden over het gedrag van de bezoekers van uw website. Dit is handig want met deze data kan jij naar verbeterpunten zoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *