Verschillende manieren om oppervlakte desinfectie uit te voeren

oppervlakte desinfectie

Virussen en bacteriën verspreiden zich erg snel. Dat is dan ook de reden dat schoonmaken heel belangrijk is. Met name in de zorg is oppervlakte desinfectie zo belangrijk dat het levens kan redden. In tijden van corona lopen we risico door het verspreiden van het virus via oppervlakken. Maar er zijn ook genoeg andere ziektes die je kunt oplopen via een oppervlakte. Daarom is die schoonmaak zo belangrijk.

Methode

oppervlakte desinfectie

Er zijn meerdere manieren om een oppervlakte te desinfecteren. Het is vooral belangrijk dat je het juiste schoonmaakmiddel gebruikt. In tegenstelling tot wat veel mensen denken is pure alcohol geen effectieve manier om te ontsmetten omdat je daarmee een oppervlakte niet echt schoonmaakt. Oppervlakte desinfectie met UV-C is een effectieve en ecologische oplossing. Je kunt met dit middel zelf schoonmaken en je houdt dan ook de regie zelf in handen.

Voor de kleine zorginstellingen

Grote zorginstellingen kunnen als het gaat om desinfecteren beter zo’n taak uitbesteden. Het gaat dan soms om tientallen of zelfs honderden kamers en apparaten dus om dit door het zorgpersoneel te laten doen is niet efficiënt.Kleinere zorginstellingen kunnen zoiets echter goed zelf uitvoeren in eigen beheer, met een goed schoonmaakmiddel.