Tips voor het inrichten van het kantoor

Welllicht heb je net een nieuw kantoor en wil je deze inrichten of wil je je huidige kantoor een opknapbeurt geven. Het inrichten van een kantoor kan soms nog best een uitdaging zijn, aangezien het gezellig moet zijn maar je er ook normaal moet kunnen werken zonder afgeleid te worden. Daarom geven wij je in dit artikel graag een paar handige tips voor het inrichten van een kantoor. Lees dus snel verder!

Opstelling

Denk als eerste goed na over de opstelling van het kantoor. Heb je een keukentje of een toilet? Zet de bureaus hier dan zo ver mogelijk vandaan. Zo worden werknemers niet afgeleid van mensen die telkens heen en weer lopen. Maak dus een aparte werkhoek en een hoek voor bijvoorbeeld vergaderingen en een eethoek. Verder zie je ook veel dat kantoren aparte gedeeltes hebben voor het ontvangen van klanten. Hier kun je een leuk zithoekje maken met boekjes en eventueel een receptie. Schijf deze opstelling op en teken deze uit. Zo krijg je een goed overzicht van de ruimte.

Kantoormeubels

Allereerst is het goed om te investeren in goede kantoormeubelen. Tegenwoordig heb je prachtige meubels van steigerhout, waardoor het kantoor ook een luxe uitstraling krijgt. De meubels moeten praktisch zijn en veel comfort hebben, aangezien medewerkers hier heel de dag moeten werken. Zoek daarom eens naar kwalitatieve steigerhouten kantoormeubels en kies het merk dat het beste bij je past.

Decoratie

Verder kun je natuurlijk een kantoor leuk opleuken met decoratie en accessoires. Houd er wel rekening mee dat je de ruimte niet té vol zet met spulletjes, omdat dit weer ten kosten kan gaan van de productiviteit en concentratie van je medewerkers. Beperk de decoratie daarom tot een aantal leuke planten, vloerkleden of schilderijen en accessoires aan de muur. Verder kun je de bureaus beter zo leeg mogelijk laten.