Tips voor een warmer huis

Nu de zomer tot echt tot zijn eind loopt, gaan we de herfst en de winter weer tegemoet. De temperaturen worden kouder en de kaarsjes kunnen ’s avonds weer aan. Een hele gezellige en knusse periode. Voor de koukleumen onder ons is dit een iets minder geliefde tijd van het jaar. Zo kan het soms in huis flink koud worden, waar geen dikke trui tegenop kan. Daarom geven wij je graag een aantal tips om je huis lekker warm te houden!

Verwarming
De meest logische oplossing is natuurlijk dat je je verwarming iets hoger zet. Tegenwoordig kun je bij veel centrale verwarming een timer stellen. Zo gaat de verwarming aan voordat je opstaat en word je dus niet wakker in een koud huis. Hiernaast kun je ook zorgen voor extra warmte in huis door een kachel of haard. Zo kun je bijvoorbeeld een pelletkachel kopen. Deze kachels zijn ideaal wat betreft onderhoud en houden je huis lekker warm. Verdiep je van te voren goed in welk merk je wilt, zoals Rika pelletkachels. Een handige tip: plaats nooit meubels voor je verwarming. Dit zorgt ervoor dat de warmte niet goed kan verspreiden.

Houd tocht tegen

Een van de meest vervelende factoren waardoor het koud is in huis, is door tocht. Dit is lucht dat heel gemakkelijk langs kiertjes en openingen kan, waardoor een ruimte kouder kan aanvoelen. Ook is het windje niet erg prettig. Investeer daarom in tochtstrips. Deze strips kun je voor deuren en kieren leggen, zodat er geen lucht meer langs kan glippen. Verder is het goed om ramen niet tegen elkaar open te zetten, dit zorgt ook voor extra wind. Met een goede isolatie en dubbel glas zul je ook al veel tocht tegen kunnen houden, waardoor de warmte beter blijft hangen binnen.