Tips voor een traprenovatie

Bij het verhuizen of het verbouwen van je huidige huis, mag het trappenhuis vaak niet ontbreken. Veel mensen laten de renovatie uitvoeren door een aannemer, maar je kunt dit natuurlijk ook zelf oppakken. Met een traprenovatie blaas je je oude trappenhuis een nieuw leven in en geeft het je interieur een compleet andere uitstraling. Wil je weten hoe je zo’n traprenovatie het beste aanpakt? Wij geven je in dit artikel graag een aantal tips, lees dus snel verder!

Kleine aanpassingen

Bij een trap renovatie is het ook heel goed mogelijk om slechts een aantal onderdelen aan te passen. Een oude houten trap bijvoorbeeld kun je opfrissen door deze een leuk kleurtje te geven met verf. Of vervang de trapbekleding. Het is bij het bekleden van een trap wel belangrijk dat de ondergrond goed glad is. Dit moet je dus ook even goed schuren, om lelijke plekken en bultjes in de bekleding te voorkomen.

Grote aanpassingen

Bij grote aanpassingen kun je denken aan het volledig vervangen van de trap. Zo zie je in veel oude huizen dat de trap gesloten trappen heeft. Tegenwoordig zijn juist open trappen erg populair en daarom vervangen veel mensen de volledige trap. Dit kun je het beste wel laten uitvoeren door een professional, aangezien het een klus is die om enige kennis vraagt.

Decoratie

Een trap kun je natuurlijk ook opleuken met decoratie. Denk bijvoorbeeld aan leuke armleuningen, spotjes onder de treden of antislip strepen. Spotjes onder de traptreden zorgen voor een erg leuk effect in de avond. Zo zie je goed waar je loopt en brengt het gelijk meer sfeer in huis. Verder zijn slipstrips heel handig bij trappen van glad materiaal. Het staat dus niet alleen leuk, maar het is ook nog eens erg praktisch. Je kunt er ook voor kiezen om verschillende kleuren te gebruiken voor de treden.