Tips voor een sfeervol kantoor

Veel ondernemers willen hun kantoorruimte zo zakelijk en strak mogelijk inrichten. Helemaal als er klanten regelmatig over de vloer komen, dan wil je toch een professionele indruk achter laten. Toch wordt het vaak vergeten dat een kantoorruimte ook heel sfeervol en zakelijk tegelijkertijd kan zijn. Als een kantoor gezelliger oogt, zal de creativiteit van de werknemers er ook op vooruit gaan. Ben je benieuwd hoe je een kantoor sfeervol kan maken op een professionele manier? Lees dan snel verder!

Kleurgebruik

Een gezellig kantoor begint bij het gebruiken van kleuren. We bedoelen hiermee natuurlijk niet hele felle en opvallende kleuren, maar juist warme en zachtere kleuren. Veel kantoren zijn vooral wit met zwart of grijs. Het is dan juist leuk om een pastel kleurtje toe te voegen, zoals groen, blauw of oranje. Dit maakt een kantoor al een stuk minder grauw. Schilder bijvoorbeeld één muur in een kleur, zodat de rest van het kantoor alsnog strak oogt.

Decoratie

Een kantoor kun je snel al meer sfeer geven, door decoratie en accessoires toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan een vloerkleed of mooie planten. Heb je een wachtruimte in het kantoor? Maak hier dan een gezellig hoekje met een bank, kussentjes, tijdschriften en een leuke lamp. Verder kun je het kantoor aankleden met decoratie wat kenmerkend is voor de organisatie. Denk maar aan foto’s van evenementen of awards die zijn ontvangen.

Voer de huisstijl door

Bij het inrichten en stylen van het kantoor, is het belangrijk dat je rekening houdt met de huisstijl van de organisatie. Heb je bijvoorbeeld een logo in het blauw? Voer deze kleur dan ook door in je interieur. Je kunt er ook voor kiezen om je logo te laten bedrukken in raamfolie en deze op de ramen te plakken. Dit kun je doen bij folieopmaat.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *