Tips voor een modern kantoor

De kantoren van tegenwoordig zien er heel anders uit dan kantoren van vroeger. We zien dat interieur een steeds grotere rol speelt bij een mooi kantoor wat een fijne werkomgeving uitstraalt. Vroeger was het vooral belangrijk dat je ongestoord zo veel mogelijk werk af kon krijgen. Tegenwoordig willen we vooral een kantoor die wat luxe uitstraalt, een fijne werksfeer biedt en waar ook een hoop extra’s zijn. De young professionals kijken hier dan ook als eerst naar wanneer ze langskomen voor een sollicitatiegesprek. Een saai kantoor wat eerder lijkt op een fabriek is iets waar veel young professionals zeker op zullen afhaken.

Schakel een expert in

Wil je je kantoor verbouwen of ga je binnenkort verhuizen naar een nieuw pand? Dan is het goed om na te denken over de inrichting. Een goede eerste stap is samen met zijn allen te bespreken wat je in het nieuwe kantoor anders wilt. Verder is het ook belangrijk je werknemers mee te nemen in dit proces. Wat dit betekent? Vraag je werknemers naar wat inrichtingsideeën en wat zij vinden dat een kantoor niet kan missen. Denk aan planten, leesboeken en koffiezetapparaten. Verder kun je ook een expert inschakelen die je goed op weg helpt bij het maken van deze keuzes. Denk bijvoorbeeld aan De Projectinrichter die merken zoals Herman Miller verkoopt en die precies weet wat jouw kantoor nodig heeft en waarmee je je als bedrijf kunt identificeren.

Vergeet de belangrijkste dingen niet

Een kantoor met een mooie inrichting is zeker belangrijk, maar vergeet de belangrijkste dingen niet. Wat dit is? Een ruimte om je even terug te trekken. Een fijne lunchzaal, een ruimte waar spellen gespeeld kunnen worden en vooral ruimtes die gezelligheid uitstralen. Uiteindelijk ben je één grote familie en wil je op de leukste manier succesvol zijn!