Tips voor een energiezuinige bedrijfsruimte

Veel bedrijven houden zich bezig met het besparen van energie. Dit draagt bij aan een beter energielabel voor de bedrijfsruimte, wat gunstig kan zijn bij een toekomstige verkoop van het pand. Verder draagt een energiezuinige ruimte bij aan een groen imago én natuurlijk het besparen op energiekosten. Maar hoe maak je een bedrijfsruimte nu precies energiezuinig? Wij vertellen je er graag meer over!

Isolatie

De isolatie van een ruimte is erg belangrijk. Een goede isolatie zorgt ervoor dat warmte minder snel verloren gaat en de kou minder makkelijk binnen komt. Vooral in de winter is dit dus erg handig, aangezien het dan erg koud kan worden op het werk. Begin daarom bij het isoleren van het dak en de muren. Dit kan door middel van golfplaten en sandwichpanelen. Hiernaast is het natuurlijk ook belangrijk om de vloer te isoleren. Als je gaat isoleren is het dus verstandig om alles in één keer gelijk te doen.

Glas

Ook via het glas kan veel warmte verloren gaan. Een bedrijfspand met goed glas zorgt er ook voor dat er energie bespaard wordt. Dit geld voor dubbel glas en HR++ glas. Deze laatste optie is zelfs nog beter dan dubbel glas, aangezien dit is gemaakt met de nieuwste technieken. Bij het plaatsen van het glas is het goed om de kozijnen ook gelijk te controleren, aangezien dit ook zorgt voor isolatie.


LED verlichting

Een relatief goedkope manier om te besparen op energie is door gebruik te maken van LED verlichting. Deze verlichting heeft in tegenstelling tot de traditionele gloeilamp en halogeenlamp meer branduren en gaat dus ook langer mee. Het schijnt dat je met LED verlichting binnen 4 jaar de investering hebt terugverdiend. Hiernaast gaat LED soms wel 20 jaar mee! Dit is dus ideaal om te gebruiken op het kantoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *