Tips om verf te bewaren

  • door

Als je gaat verven is het altijd op de gok hoeveel je nodig hebt. Je kunt wel een zo goed mogelijke inschatting maken natuurlijk, maar het komt regelmatig voor dat je nog wat verf overhoudt. Dit kan handig zijn om te bewaren, aangezien je op een later moment nog een extra laagje verf kunt aanbrengen of andere muren en oppervlakken nog kunt verven. Maar verf blijft niet voor altijd goed. Je vraagt je daarom vast af: hoe kan ik verf het beste bewaren? Wij geven hier graag antwoord op in dit artikel!

Afgesloten potten

Je kunt het beste verf bewaren in afgesloten potten. Zo kan er geen lucht bij de verf en zal de verf dus ook minder snel bederven. Als je nog een laagje verf overhoudt in de verfpot die je hebt gekocht, kun je deze afdekken met een laagje folie. Vervolgens doe je de deksel er weer op en zo kun je de pot een lange tijd bewaren. Schrijf wel voor de zekerheid de datum op de deksel. Zo weet je voor een volgende keer hoe oud de verf al is en of je deze nog kunt gebruiken. Vaak blijft verf niet langer dan een aantal weken goed.

Kleine verpakking

Hiernaast is het zonde om verf in een grote pot te laten zitten als je nog maar een klein beetje over hebt. Giet de verf daarom over in een klein en goed afsluitbaar potje. Zo kun je de verf ook langer bewaren en neemt de pot niet te veel ruimte in.

Temperatuur

De temperatuur is een erg belangrijke factor bij het bewaren van verf. Zo blijft verf het beste bij een temperatuur van boven de 5 graden. Hierbij is een vorstvrije en donker plek het beste. Denk bijvoorbeeld aan de garage, opbergkas of kelder. Zodra verft te maken krijgt met koude temperaturen, loop je het risico dat de verf korrelig en dik wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *