Lees hier de 3 tips voor het leggen van een PVC-vloer!

Na lang zoeken ben je tot de PVC-vloer gekomen die past bij je interieur. De juiste patronen, de geschikte kleur naar jouw smaak. Maar nu begint het echte werk pas: het leggen van de vloer. Een vloer plaatsen is een hele klus, en werkt net iets anders dan een houten vloer leggen. Veel mensen besteden het uit, maar voor de echte fanatiekelingen is het een uitdagende maar leuke opdracht. Voor de onervaren vloerleggers onder ons hebben wij 3 essentiële tips op een rijtje gezet, die jou gaan helpen bij het leggen van een pvc-vloer.  

1. Meten is weten! 

Het weten van de afmeting van de ruimte waar de vloer moet komen te liggen is zeer belangrijk. Noteer alles zo zorgvuldig mogelijk. Maak bijvoorbeeld een schets van de plek waar de pvc-vloer moet komen te liggen. Let ook goed op afwijkingen in je woning. Wanneer je dit goed in kaart hebt, is het makkelijker om de juiste hoeveelheid in te kopen. Liever iets te veel dan te weinig! 

2. De juiste vloerproducten in huis! 

Nu de juiste hoeveelheid is ingekocht is het belangrijk om te checken of je alle middelen hebt die nodig zijn. Voor het leggen van een PVC-vloer zijn namelijk diverse vloerproducten nodig die niet mogen ontbreken. Denk hierbij aan: een ondervloer, aftekengereedschap, lijm en een zaag. Een ondervloer is een van de belangrijkste van de genoemde producten. Dit zorgt voor stabiliteit en heeft zowel een isolerende als geluiddempende werking. Daarnaast verlengt een ondervloer de levensduur van je PVC-vloer!

3. Goed gezind, een vloer met de juiste plint 

Een onafgemaakt huis is ergernis nummer één. Om het plaatsen van je vloer helemaal compleet te maken zijn ook plinten nodig. Hier zijn ook verschillende soorten van beschikbaar. Denk aan: houten plinten, MDF-plinten en folieplinten.  
 
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *