Je badkamer opknappen? Houd rekening met deze zaken!

  • door

Soms is je badkamer nodig aan een opknapbeurt toe, of is deze zelfs niet meer te redden en heb je een compleet nieuwe badkamer nodig. Dan is het geen slecht idee om hier eens mee aan de slag te gaan. Er zijn dan wel een aantal dingen waar je goed op moet letten. In deze blog krijg je dan ook enkele tips zodat je die zaken niet over het hoofd ziet. Lees ze hieronder gauw!

Let op met het leidingwerk

Je kunt niet veel dingen verpesten bij een badkamer, maar het leidingwerk is één van de weinige onderdelen waar je echt voorzichtig mee zult moeten zijn. Het is daarom zeker aan te raden om hier een loodgieter voor in te schakelen. Wanneer je hier zelf mee aan de slag gaat zit een ongeluk namelijk in een klein hoekje. Doe dat dus alleen wanneer je volledig zeker bent van je eigen vaardigheden!

Zorg dat de voegen goed zijn

Bij een mooie nieuwe badkamer denk je al gauw aan het opnieuw betegelen van de vloer en muur. Hoewel hier ontzettend veel verschillende mogelijkheden, kleuren en typen tegels voor mogelijk zijn is er altijd één ding hetzelfde: er zitten voegen tussen. Zorg ervoor dat deze kaarsrecht worden aangebracht en bovendien goed waterdicht zijn. Het klinkt simpel, en dat is het ook, maar de narigheid die ontstaat wanneer de voegen niet genoeg aandacht krijgen is dat absoluut niet.

Neem alleen échte experts in de arm

Tot slot is het belangrijk dat, wanneer je werk uitbesteed, je echt ervaren werklui inschakelt. Een prutser kan helaas heel gemakkelijk veel dingen verpesten, waardoor jij achterblijft met een dure badkamer die niet naar tevredenheid is. Ga af op ervaringen van anderen, zoek recensies en bekijk portfolio’s voordat je uiteindelijk met een partij in zee gaat dus!