Hoe kies je de beste internetprovider?

  • door

Is je internet langzaam, vind je je abonnement te duur, óf ga je verhuizen en moet je een nieuw internetabonnement afsluiten? Dan ben vast op zoek naar een nieuwe internetprovider. Inmiddels zijn er zo veel providers waar je uit kunt kiezen, dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Iedere provider heeft weer een ander aanbod en het is maar net de vraag wat voor jou belangrijk is. Hoe dan ook, er is ongetwijfeld een provider die perfect aansluit op jouw wensen. Maar hoe kies je nu de beste internetprovider? Wij vertellen het je graag.

Hoe ontvang ik internet?

Voordat je een internetabonnement afsluit, is het belangrijk om voor jezelf na te gaan hoe je internet ontvangt. Hiervoor zijn drie verschillende manieren. De eerste manier is via de telefoonlijn, wat ook wel een ADSL of VDSL verbinding wordt genoemd. Hiernaast kun je ook internet via glasvezel of de televisiekabel ontvangen. Alleen is glasvezel nog niet door heel Nederland beschikbaar. Als je niet zeker weet op welke manier jij internet ontvangt, kun je dit ook opzoeken op internet door je postcode en huisnummer in te voeren.

Aanbod

Als je eenmaal weet welke aansluiting je hebt, kun je gaan zoeken naar providers. Ook hierbij kun je op internet zien welke providers je kunt kiezen voor jouw adres. Op hun website kun je de abonnementen en voorwaarden bekijken en een keuze maken. Meestal kun je kiezen uit verschillende pakketten van verschillende prijzen. Wil je bijvoorbeeld alleen internet? Of wil je ook erbij kunnen bellen en tv kijken? Dit is allemaal mogelijk bij de meeste providers. Vergeet hiernaast niet om je oude abonnement op te zeggen. Let hierbij ook op je contractperiode. Wil je bijvoorbeeld je Ziggo opzeggen? Kijk dan eerst of je wel mag opzeggen en of dit telefonisch of schriftelijk moet.