Hoe herken je een goed online marketing bureau?

De vraag die veel ondernemers zich stellen is: hoe herken je een goed online marketingbureau? SEO en linkbuilding zijn een groot onderdeel van het zoekmachineoptimalisatie-proces en zonder de relevante linkbuilding kunnen zoekmachines jouw site niet hoog ranken. Een goed SEO bureau moet het opbouwen van een sterk en duurzaam linkprofiel, het schrijven van inhoud en het uitvoeren van channel- of affiliate marketing begrijpen. Om effectief links te bouwen, heeft een goed SEO-bedrijf een team van experts in dienst die met elkaar samenwerken om de beste linkbuildingstrategieën voor jouw site uit te werken.

Analyse is belangrijk

De experts analyseren de techniek van jouw website, de relevantie van zoekwoorden en de concurrentie. Vervolgens maken ze een plan om nieuwe pagina’s te maken of de huidige website te verbeteren. Ze kunnen ook advies geven over het gebruik van linkbuilding in blogs, artikelen en andere websites. Als het plan jouw onmiddellijke behoeften niet oplost, zullen zij andere strategieën voorstellen die wellicht meer voordelen opleveren. Je kunt het als volgt zien: je hebt long-term strategieën en short-term strategieën. Hierbij is een long-term strategie gericht op kansen die moeilijk te bereiken zijn maar veel opleveren. Een short-term strategie focust zich op doelen die snel haalbaar zijn, deze leveren echter altijd minder op.

Hoe succesvol is een bureau?

Een echt effectieve linkbuilding-strategie moet het volgen van wat concurrenten van jou doen, omvatten. Wanneer je een online marketingbureau tegenkomt dat linkbuilding-diensten aanbiedt, neem dan even de tijd om uit te zoeken wat de posities zijn van andere klanten van dit bedrijf. Ontdek hoe succesvol het bedrijf was bij het verkrijgen van links. Hoeveel van deze links zijn gekocht en hoeveel zijn organisch. Kun je een inschatting maken van de specifieke producten of diensten die extra verkocht worden? Je kunt ook andere websites die mogelijk geïnteresseerd zijn in het verkopen van links, vragen of je een link naar je site kan kopen. Doe dit echter wel in overleg met bijvoorbeeld DoubleSmart aangezien zij kunnen zien of een link goed is of juist jouw positie ten nadelen kan beïnvloeden.

Makkelijk backlinks krijgen

Een ervaren linkbuilder zal gemakkelijk backlinks kunnen krijgen. Aangezien zo’n bureau een eigen linkbuilding netwerk heeft om linkruil mee te doen, profiteer je van jarenlange ervaring en opbouw. Als je zeker wilt weten dat de service die je gebruikt echt goed is, vraag dan om een voorbeeld van hun werk. Sommige bedrijven bieden voorbeelden aan via hun site, in een portfolio. Het is natuurlijk makkelijk even te kijken hoe hoog zo’n klant in Google staat. Als de linkbuilder waarmee je werkt in staat is om snel en goedkoop backlinks van hoge kwaliteit te maken, moet je deze zeker overwegen.

Welke kosten komen erbij kijken?

Voordat je een aanbieder van marketing diensten kiest, is het essentieel om erachter te komen of het online marketing bureau al dan niet kosten in rekening brengt voor het indienen van links naar sites. In de meeste gevallen zijn deze kosten rond de 100 euro per link, dus het is belangrijk om te weten of de prijs voor artikelplaatsingen erbij inzit of niet. De meeste linkbuilders bieden pakketten aan. In dit pakket zitten links van hoge en gemiddelde kwaliteit. Wanneer je de waarde van het pakket evalueert, is het belangrijk om de kosten te vergelijken met het aantal backlinks dat de service zal creëren. Hoe meer hoge kwaliteit backlinks een bedrijf in korte tijd kan creëren, des te beter zijn ze in meer bezoekers naar jouw site krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *