Groot en grijs

Een betonnen werkblad is niet alleen elegant en makkelijk in gebruik, maar ook nog eens makkelijk zelf te maken! Beton ciré is makkelijk te mixen, en kun je over bestaande meubels en vloeren aanbrengen. Dit scheelt je in de prijs en zorgt ervoor dat er ook niet onnodig afval wordt geproduceerd!

In tegenstelling tot de titel hierboven hoeven meubels of andere projecten gemaakt van beton ciré niet altijd grijs te zijn. Dat dit het eerste is waar mensen aan denken is niet gek, grijs is namelijk wel de meest populaire kleur voor beton! In de mix voor beton ciré zit naast cementpoeder ook pigmentpoeder. Je hebt dus de keuze uit veel verschillende kleuren voor het pigment!

Waar haal ik het?

Tegenwoordig kun je op veel plekken op het internet een starterskit halen om aan de slag te gaan met beton ciré! Hierbij zitten vaak alle benodigdheden om je project succesvol aan te pakken. Denk onder andere aan een primer, de componenten voor de beton ciré mix, en de coating om het helemaal af te maken. Ook krijg je vaak een mengset en juiste spaan om de mix aan te brengen.

Met zo’n complete kit, kun je meteen aan de slag om bijvoorbeeld je eigen beton cire werkblad te maken. Zorg ervoor dat je een goede ondergrond hebt, zoals je bestaande keukenblad bijvoorbeeld. Breng de primer aan, mix de beton ciré componenten en smeer het erop. Laat dit goed uitharden alvorens de coating aan te brengen. Een ideaal doe-het-zelf project!

Zilver boven grijs

Zoals eerder genoemd, is grijs niet de enige optie. Bij Beton Stunter kun je bijvoorbeeld uit wel 13 kleuren kiezen! Veel kleuren zal je in de grijs familie kunnen plaatsen, beton geeft immers een meer industriële look en daar voert grijs vaak de boventoon. Echter zal wit beton zal je een mooie moderne look geven, en met kleuren als Concrole en Clay geef je jouw beton cire werkblad een warme groene aardse tint!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *