Feest in Rotterdam: het Eurovisiesongfestival 2020

  • door

Het songfestival staat weer voor de deur. Dit keer is het feest in Rotterdam. Er zijn verschillende partijen bij betrokken. Een samenwerkingsverband bestaande uit NPO / AVROTROS / NOS, EBU en de gemeente Rotterdam. Tevens zijn diverse partners betrokken, waaronder: Rotterdam Partners, Rotterdam Festivals, Ahoy, aangesloten partners bij Rotterdam Make it Happen en de provincie Zuid-Holland. Gigantisch veel te regelen met heel veel personen en organisaties dus. Het thema van dit jaar is ‘Open up’. In onderstaand artikel vind je meer informatie over het songfestival dit jaar.

Nederland

Het liedje ‘Arcade’ gezongen door Duncan Laurence zorgde voor Nederlandse winst in de vorige editie van het songfestival. Hij heeft er op die manier voor gezorgd dat het Eurovisiesongfestival in Nederland kan worden gehouden. We kijken uit naar spectaculaire dagen vol entertainment vanuit heel Europa. Er zullen verschillende shows zijn, waaronder de twee halve finales (12 en 14 mei) en de afsluitende grote finale (16 mei). Daarnaast vinden ook diverse repetitieshows plaats waarbij fans aanwezig kunnen zijn.

Rotterdam

‘Open Up’ is de slogan van het Eurovisie Songfestival 2020, dat volgend jaar mei in Rotterdam wordt gehouden. De 65ste editie van het Songfestival – voor het eerst sinds 40 jaar weer in Nederland – wordt een heel bijzondere versie volgens veel mensen. Het thema ‘Open up’ vinden ze in Rotterdam een schot in de roos. Het staat voor verbinding, saamhorigheid, creativiteit, een open houding. In dat thema worden er ook songfestival events georganiseerd.

Ahoy

De kaartverkoop voor het Eurovisie Songfestival 2020 begint op 30 januari om 12:00 uur ’s middags via de website van het songfestival. Ahoy start dan met de tweede ronde van drie verkooprondes van tickets voor zowel de live shows als de generale repetities (genaamd Jury en Family show). Dit zijn in totaal 9 shows. Eind maart begint de derde verkoopronde, dan komen er extra kaarten voor alle shows beschikbaar. Houd hiervoor de website van het songfestival én de sociale kanalen in de gaten.