Een zonwering aanleggen: waar moet je rekening mee houden?

De zon begint alweer wat feller te schijnen, de meeste mensen beginnen optimaal gebruik te maken van hun tuin kortom het is zomer en dat betekent dat we we (hopelijk) mooier weer gaan krijgen. Echter, moeten we steeds meer uitkijken met de UV-stralingen, want door het broeikaseffect kan de aarde steeds minder de schadelijke stralingen filteren. Oftewel, je lichaam wordt nog meer blootgesteld aan de schadelijke stralingen. In dit artikel wordt er besproken wat je kan doen en hoe je dit probleem middels een zonnewering kan voorkomen. Veel leesplezier!

Wat is een zonnewering?

Een zonnewering is de verzamelnaam voor allerlei constructies die de overlast van zonlicht en warmte ten gevolge van zonlicht moeten tegengaan. In een kantooromgeving is dit ook een vereiste vanuit de Arbowetgeving. De keuze hoe de juiste binnentemperatuur wordt bereikt is aan de eigenaar of gebruiker.

Met de zonwering beslis je dus zelf de temperatuur, omdat je het zonlicht kan blokkeren. Er zijn verschillende soorten zonweringen:

Als de zonwering aan de buitenkant van een gebouw is aangebracht, dan heet dat buitenzonwering. Het komt vaak voor dat het een zonnescherm is wat ook weer uit meerdere vormen bestaan zoals: Screens, buitenjaloezieën, blinden, persiennes en rol- en raamluiken. Sungo Zonwering is de aanbieder voor buitenzonweringen.

De meest voorkomende variant is de binnenzonwering. Het aanbod hiervan is ook meer dan de buitenzonwering. Enkele voorbeelden van binnenzonwering zijn:

  • rolgordijn
  • lamellen
  • jaloezie
  • vouwgordijn
  • paneelgordijn
  • vitrage
  • gordijnen

Waar moet je op letten?

Als je zo’n buitenzonwering wil aanleggen, dan is het in ieder geval verstandig om een paar dingen op een rijtje te hebben voordat je de eerste stap neemt. De allerbelangrijkste stap is: de afmeting. Als je niet precies de afmetingen van je tuin of voordeur weet, dan is het lastig om een geschikte aanbieder te vinden. Je kan zelf meten en vervolgens een offerte aanvragen, of je kan per direct een offerte aanvragen en de aanbieder komt het zelf meten. Het zelf meten en vervolgens laten meten is een slimme keuze.