De leukste manieren om jezelf te blijven ontwikkelen!

Jezelf blijven ontwikkelen is belangrijk. Niet alleen voor zaken als je loopbaan en het opbouwen van kennis. Je houdt jezelf bezig, je leert nieuwe dingen kennen maar ook nieuwe mensen. Het is manier om ook jezelf beter te leren kennen. Wat vind je nu wel en niet leuk? Waar krijg je energie van? Zo zijn er een hoop vragen die je kunt beantwoorden door bezig te blijven. Verder is jezelf ontwikkelen ook altijd een uitdaging. Je weet natuurlijk niet hoe je erop reageert en wat je ervan gaat leren. Wat zal het je brengen en waar ga je naartoe? Laten we kijken naar de leukste manieren van jezelf ontwikkelen.

Blijf netwerken!

Misschien iets waar je niet snel aan denkt, maar wat wel degelijk hoort bij zelfontwikkeling. Een breder netwerk opbouwen. Netwerken met andere mensen binnen jouw interessegebied. Je voert nieuwe gesprekken, bespreekt nieuwe onderwerpen, ontmoet nieuwe mensen en krijgt meer kansen. Het is een manier om nog socialer te worden en mensenkennis op te doen. Ook kom je er beter achter waar je van houdt op het gebied van netwerken.

Probeer nieuwe leertools uit

Tegenwoordig worden we overspoelt met het aantal tools die we kunnen gebruiken. En dit geldt dan ook voor alles. Van programma’s voor de administratie als cijfers nakijken. Zo ook leertools zoals https://www.elearningtraining.nl/blendedlearning/. Hier voer je activiteiten uit op online en offline gebied. Dit maakt het leren leuker en het is weer een nieuwe manier van zelfontwikkeling. Het leuke is dat je dit ook met meer mensen kunt doen. Zo kun je het ook voorstellen aan collega’s.

Leer met en van je collega’s

Van je collega’s kun je een hoop leren. Misschien stel je niet vaak vragen omdat je het niet durft. Maar het is wel belangrijk te blijven leren. Bespreek met je collega’s hoe je samen van elkaar kunt leren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *