De 3 redenen waarom je zelf meubelen kan maken

  • door

Ben je een beetje handig van jezelf en vind je het leuk om meubelen te maken? Of juist niet? Dan hebben we 3 redenen bedacht waarom je hier toch echt zelf mee aan de slag kan gaan. Het liefste vertel ik direct over alle mooie materialen die je kan gebruiken maar ik houd mij in! Lees snel mee waarom ook jij zo snel als mogelijk de mooiste meubelen kan gaan maken.

Je kan zelf de mooiste materialen kiezen

Op het moment dat je meubelen online of in de winkel gaat kopen dan kan je zelf niet het materiaal uitkiezen. Je weet natuurlijk wel wat je zelf koopt maar je kan niet bepalen hoe het gemaakt is. Op het moment dat je zelf aan de slag gaat met de meubelen voor in de tuin bijvoorbeeld, dan kan je zelf kiezen hoe gek je het maakt. Daarnaast betaal je in de winkel natuurlijk altijd meer dan wanneer zelf gaat klussen. Maar, dit kost je natuurlijk wel wat tijd en handigheid. Dus daar moet je natuurlijk zin in hebben.

Samen met je zoon aan de slag

Als je zelf eens wat meubels in elkaar wilt zetten dan is dit een goede reden om eens wat tijd door te brengen met je zoon. Leer hem hoe hij aan de slag moet met bijvoorbeeld timmerpanelen en maak samen een plannetje. Betrek hem van A tot Z in het traject zodat hij ooit, hopelijk, in jouw voetsporen kan treden en het allemaal zelf kan doen. Jij weet als geen ander hoe fijn het is als je zelf een beetje handig is. Dus die handigheid wil je maar al te graag doorgeven.

Ontwikkel jezelf

Op het moment dat je aan de slag gaat met timmerzaken die je zelf nog nooit hebt uitgevoerd daar weet je jezelf te ontwikkelen. Heb je bijvoorbeeld nog nooit in de keuken gewerkt met multiplex platen dan is het nu tijd om dit een keer op te pakken. Hierdoor weet je nog meer van materialen en hoe je ze moet aanpakken.