Corona proof op vakantie gaan

Het is een jaar die heel anders is verlopen dan we ooit konden bedenken. We hebben te maken met een virus wat zich wereldwijd in een korte tijd heeft verspreid en we moeten met zijn allen nog wennen aan het zogeheten nieuwe normaal. Waar een aantal dachten dat het niet meer mogelijk was op vakantie te gaan dit jaar, zijn er toch een aantal grenzen open en kunnen we toch nog vakantie houden. Hoe we dit doen? Niet meer zoals vroeger. Er zijn een hoop regels waar we ons aan moeten houden en we kunnen niet meer alles doen wat we willen.

Lees je goed in over de regels

Per land gelden andere regels. Dit geldt ook in Europa en de Europese Unie. Zo kun je in Zweden al veel meer dan in Nederland en gelden er weer strengere regels in Frankrijk. Voordat je een luxe en comfortabel vakantiehuis gaat boeken, is het handig je in te lezen over de regels per land. Houd de regels gedurende de vakantie goed in de gaten. Ga je bijvoorbeeld naar een vakantiepark zoals vakantiepark L’Espinet? Dan kun je altijd vragen of belangrijke updates op tijd met iedereen gedeeld worden. Vergeet ook niet de updates van je Nederland bij te houden.

Wat doe je na je vakantie?

Ben je weer terug en is in de tussentijd je vakantiebestemming van code geel naar code oranje overgegaan of misschien zelfs code rood? Ook dan gelden er verschillende regels. Iemand die op vakantie gaat met het vliegtuig, is verplicht een coronatest te doen. Bij het ene land dien je de test uit te voeren wanneer je aankomt en bij het andere land voordat je het vliegtuig in stapt. Ben je op vakantie gegaan met de auto? Dan wordt geadviseerd in thuisquarantaine te gaan met een minimum van tien dagen.