Alle voordelen van kaneel

  • door

Wat eerst werd gezien als een superfood, is nu voor veel mensen een kruid geworden van dagelijks gebruik. We hebben het hier natuurlijk over kaneel. Dit is niet alleen erg lekker, maar het brengt ook tal van gezondheidsvoordelen met zich mee. Het is dan ook niet gek dat veel diëtisten en voedingsdeskundigen aanraden om deze specerij regelmatig te gebruiken. Wil jij weten waarom kaneel zo gezond is en welke voordelen dit met zich meebrengt? Wij vertellen je er graag meer over!

Wat is kaneel?

Eerst is het handig om te weten wat kaneel precies is. Het is een specerij dat wordt gebruikt om gerechten en dranken op smaak te brengen. Kaneel heeft een warme en licht zoete smaak, waardoor het veel wordt gebruikt bij winterse gerechten en zoete gerechten. Er zijn verschillende soorten kaneel. Zo heb je Cassia kaneel, dit heeft een pittigere smaak. Maar je hebt ook Ceylon kaneel, dit heeft een iets zoetere en warme smaak. Kaneel zelf is erg droog. Je kunt kaneel kopen in poedervorm of als een stokje. Het is dan ook niet aan te raden om een hap pure kaneel te eten, dit kun je beter verwerken door je maaltijd.  

Gezondheidsvoordelen

Kaneel is erg goed voor ons lichaam. Het zit vol met antioxidanten en het heeft een ontstekingsremmende werking. De antioxidanten helpen je lichaam te beschermen én houdveroudering tegen te gaan. Ze herstellen beschadigde cellen in je lichaam en activeren juist enzymen in het lichaam. Verder helpt kaneel binnendringende infecties tegen te gaan. Vooral als je last hebt van je darmen of een verkoudheid, kan het geen kwaad om kaneel toe te voegen aan je eetpatroon. Verder is kaneel erg goed tegen hart- en vaatziekten, doordat kaneel ons cholesterolgehalte goed op peil houdt. Hiernaast helpt kaneel bij het afvallen, omdat het een regulerende werking heeft op je bloedsuikerspiegel.