3 tips voor beginnende muziekproducers

Focusrite Scarlett 2i2 kopen

Je wilt een hoofdtelefoon, een Ableton en een Focusrite Scarlett 2i2 kopen om je eigen muziek te maken. Met deze apparatuur kun je al mooie muziek maken en je hoeft op het begin dus niet meer aan te schaffen. Maar hoe start je hier nu mee? In dit artikel vind je drie tips voor beginnende muziekproducers.

1. Gebruik kant-en-klare samples

Om het jezelf op het begin wat makkelijker te maken kun je kant-en-klare samples gebruiken. Hiermee kun je redelijk eenvoudig alvast wat tracks in elkaar zetten. Zo kun je experimenteren en heb je op het begin toch al redelijk snel wat resultaat.

Focusrite Scarlett 2i2 kopen

2. Check hoe anderen muziek produceren

Het is altijd slim om te leren van anderen, zeker als je kunt leren van grote namen. Je kunt op YouTube verschillende video’s vinden waarin je kunt zien hoe bekende producers hun muziek produceren. Leer hiervan en word zelf een pro!

3. Test je muziek op verschillende systemen

Als jouw geproduceerde muziek mooi klinkt uit jouw computer, betekent dit niet dat het ook mooi klinkt uit de telefoon van een vriend van je. Test je muziek daarom op verschillende systemen uit. Denk hierbij aan een computer met speakers, een laptop, een telefoon en met of zonder oordopjes.